fredag 12 november 2010

Sahlin slapp administrera fel politik

Locket har monterats av från den socialdemokratiska betongbunkern. 

Och Mona Sahlin säger: "Det var fel på vår politik". Hade sossarna vunnit valet hade hon således i fyra år tvingats administrera fel politik. 

Tillägg 10:20 - frågan togs upp i  dagens Nyhetspanel, tillsammans med lite annat:

7 kommentarer:

 1. Det är bra med insikt.

  Kanske kommer hon snart ut som tillväxtkritisk.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är nästan kusligt hur Mona och andra politiker öppet och skamlöst ger uttryck för renodlad pragmatism. Och dessutom kommer undan med det. Mig veterligen har ingen med undantag för B.S. framfört en sådan kritik, trots att det är pinsamt uppenbart.

  Mona säger i intervjun (om moderaternas framgång):
  –De har ju lyckats vinna två val och när de har växt har de fått in nya personer, och lyckats föryngra och förnya sig.

  Vinna (mer i analogi med ett spel än i betydelsen vinna förtroende) och växa (av egen kraft, snarare än genom folkets stöd) och därigenom förnya sig. I just den ordnigen, och det tycker jag säger det mesta.

  Mona säger:
  –Har vi tänkt en ny näringspolitisk tanke på 20 år?

  Man kan bara nicka och hålla med, men intervjun fortsätter:

  En ny socialdemokratisk skatte- och näringspolitik måste enligt Mona Sahlin vara inriktad på att skapa nya jobb, nya företag och ökad tillväxt.

  Vad är nytt med detta? Låter mer som moderater än socialdemokrater i mina öron. Det nya skulle alltså bestå i att kopiera moderaterna, som ju var så framgångsrika och kunde vinna två val, och växa, och förnya sig, och föryngra sig. Stön!

  /Jocke

  SvaraRadera
 3. Lysande Sluggo, i dagens Nyhetspanel. Oj vad det satt!
  L.

  SvaraRadera
 4. Om Mona S säger; ”att det var fel på vår politik” så är det naturligtvis ett erkännande som visar att politiken och partierna inte insett att det politiska uppdraget framförallt handlar om att ha en vision och att sedan arbeta för at nå den. Det finns ett japanskt ordspråk som säger:
  ” Visioner utan handling är bara drömmar. Handling utan visioner är katastrof”
  I vissa fall är det inte ens drömmar om nu man betraktar ett partiprogram som en vision.
  Mona Sahlin med flera har anammat tanken om att driva politik med handling som saknar visioner – vilket hon bekräftar med sitt påstående. Som Birger skrivit tidigare är det en delförklaring till det dåliga valresultatet för den samlade oppositionen och den efterkommande kollapsen.
  Om ( S) tänker fortsätta på den inslagna vägen med ”handling utan vision” kommer de att krympa som en bortglömd ylletröja i torktumlaren. Men ”visons-platsen”verkar ingen vilja ha. I stället tycks fel politik vara likställt med att ha sämst förförartaktik i tävlingen om bästa ”sol och vårare .

  SvaraRadera
 5. Moderater, sossar och i stort sett alla andra partier har en sak gemensamt. För dem är människan och det levande livet på jorden produktions- och konsumtionsvariabler. Det spelar det ingen roll om de föryngrar, förändrar, förnyar eller slår kullerbyttor och gör saltomortaler. Dom har samma grundsyn ändå.

  SvaraRadera
 6. Kul att se dig i Champagnefrukost i fyran igår. Fast vad var det i glasen?

  SvaraRadera
 7. Jo. Mona har rätt. MP och S för en borgerlig politik nu. Det är beklämmande och hon har medverkat. De har inte ett enda rätt.

  Folk röstar SD i ren panik för att röra om. Jag kommer kanske göra samma sak nästa val för allt liknar ju kattskit i alla fall.

  Om alla partier för en borgerlig politik (Jo. Fridolin talar för krig nu. jag skojar inte!!!) och endast V är alternativet med sin dum-retorik mot SD så har man ju inget större val. Fi SPI och PP valsamverkar ju inte heller.

  Rasism rasism rasism. Politiska puckon!!!

  Det är väl ingen rasism att vara emot Islam som religion? - Det är att vara emot religionsfrihet och det kan man väl debattera gränserna för.

  Marx himself säger ju att religion är ett opium för folket. Så vad är problemet?

  Att det finns rasism inom SD? Det finns väl överrallt där människor har enorma egon och tycker att de själva är bäst och allt annat annat är sämst.

  Jag hoppas på intelligentare politik, men det kräver ju intelligenta politiker också...

  Lycka till Birger! Du är inne på rätt spår! Tänkande.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.